Music

Nu zul je misschien denken dat ik hier ga vertellen van wat voor soorten muziek ik hou, of hoeveel platen, cd’s en dat soort dingen ik heb. Maar niets van dat alles. Althans voorlopig.

Maar weest niet wanhopig: ik zal jullie verblijden met wat plaatjes van mijn favoriete muziekinstrument…. Ook al niet meer helemaal up-to-date… Goede foto’s volgen zodra mijn fototoestel het weer doet.

Eerste levensbehoeften...

Mijn gitaar gebruik ik doorgaans wanneer ik speel in ‘mijn’ band SOS. We zijn met 6┬ápersonen en spelen meestal een mix van rock & blues en daarnaast sinds kort ook een Spaanstalig repertoire.

Al mijn electronische spul bij elkaar

Op de foto is hier een Boss ME-30 voor de effecten. Een leuk, overzichtelijk multi-effect voor de beginner. Een veel gehoorde opmerking over multi-effect pedalen is dat losse pedalen beter klinken. Vaak is dat inderdaad zo, maar het voordeel van een pedaal als deze, is dat je met 1 druk op de knop een volledig andere samenstelling van je sound oproept. Met losse pedalen zul je dan toch 4-5 keer op verschillende pedalen moeten trappen voor hetzelfde effect.

Inmiddels gebruik ik de ME-30 niet meer, maar ben nu voorzien van een Boss GT-8. Ik was al geïnteresseerd in de GT-lijn van Boss toen men nog bij de GT-5 was. Intussen zijn de GT-3, GT-6 en GT-8 verschenen en die laatste heb ik nu dus. De serie is inmiddels alweer verder: GT-10 en GT-100. En het geluid is vele malen beter dan de losse pedalen die ik ken ;o)

Mijn semi-accoustische gitaar.

En als ‘bewijs’ dat ik soms ook echt speel:
(Er zijn zovelen op internet die doen alsof…)

Diep in gedachten tijdens optreden