Zo’n drie weken terug was ik met mijn jongste naar de KvK in Rotterdam. Samen met twee klasgenoten is hij een eigen bedrijf begonnen en ik mocht opdraven om voor mijn zoon te tekenen omdat hij nog geen 18 is. En bovendien praktisch: dan konden ze meteen meerijden, altijd makkelijker dan met OV.

Was een leerzaam uurtje. De meneer van de KvK hielp ze wel erg leuk door het proces heen, met ook diverse tips en trucs waar ze zelf nog helemaal niet bij hadden stilgestaan. Bleek ook dat ze nog een hoop moeten regelen, denk aan zakelijke bankrekening, algemene voorwaarden, verzekering, etc. etc. Gelukkig kregen ze een boekwerk mee met informatie en ook online is er veel uitleg te vinden.

Ik vind het wel mooi om te zien. Drie tieners die enthousiast zijn over het vak dat ze leren op het Grafisch Lyceum Rotterdam en daar meteen kansen mee zien. Officiële startdatum bij de inschrijving was 1 februari, dus inmiddels bestaan ze dan twee weken. Van de dingen die geregeld moeten worden, staan er nog wel een aantal open. Maar ja, dat hoort bij de leeftijd en plannen moet je leren. In ieder geval wens ik ze veel succes met Cato Studios! Ook al zijn ze een beetje concurrentie 😉

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Post Navigation